středa 15. listopadu 2017

Mária Ďuranová - Všichni to vědí

Když se občas vypravím do knihovny, donesu odtud většinou hromadu nenáročných detektivek na rychlé přečtení. Občas ale sáhnu mezi čerstvě vrácenými knihami i pro nějaký jiný žánr. Tentokrát to bylo takové typické čtení pro ženy.



Anotace
Dana je úspěšná a ambiciózní rozvodová právnička, která je přesvědčená o tom, že svůj život má naprosto pod kontrolou. O to víc ji zasáhne, když ji manžel opustí pro jinou ženu. Zaběhnutý život se jí náhle rozpadá jako domeček z karet a jen obtížně se vyrovnává s tím, že selhala jako manželka. Navíc se obává, že přijde i o lásku syna, který má skvělý vztah s otcem i po jeho odchodu. Snaží se, aby byla co nejlepší matkou a zraněné city a sebevědomí si kompenzuje pracovními úspěchy. Jednoho dne přivede její syn domů spolužáka, který výrazně ovlivní jejich život...
Vydalo nakl. Brána v r. 2017


Příběh se odehrává na Slovensku a začíná ve chvíli, kdy si Dana uvědomuje, že sklenička a láhev jí rozpadlé manželství nevyřeší a naopak by mohly způsobit, že její problémy negativně zasáhnou i syna Martina. Začíná se znovu s plným nasazení věnovat své práci v advokátní kanceláři zvykat si na žvot rozvedné ženy a přemýšlet o dalším vztahu. Paralelně s jejím životem autorka sleduje osud bezdomovce Tibora, který je otcem Martinova kamaráda Patrika. K řešení osudu Patrika, kterému zemře babička, u které do té doby žil, volí Dana skutečně netradiční cestu. Konec jsem tušila jsem ho už od záčátku knížky - je trochu jako obal knížky (růžový, sladce lízatkový)
A celkové hodnocení ? Nenáročná knížka s předvídatelným koncem. Navíc je podle mého názoru v knize několik rozporů s reáilemi právnické praxe. Prostě takové čtení do autobusu. Asi si zase chvíli dám od tohoto typu knížek pauzu.

Žádné komentáře:

Okomentovat