... aneb když nám doma zbude sýr a chleba...
Recept se tomu asi ani moc říkat nedá, spíš tip na spotřebování zbytků. Nerada vyhazuji potraviny, navíc chleba kupujeme opravdu dobrý (Cvrčka z pekárny Kabát), takže by ho opravdu byla škoda. A tuhle variantu likvidace mírně zatvrdlého chleba máme skoro raděli, než klasické topinky.
Suroviny
krajíčky staršího chleba
máslo
tvrdý sýr (ten, co nám zrovna zbyl v lednici a volá po spotřebování)
šunka
bylinky (směs čerstvých nebo třeba provensálské koření)
česnek, sůl, pepř
rajčata
Změklé másla smíchám s utřeným česnekem, solí, pepřem a bylinkami a namažu na krajíčky chleba. Obložím šunkou a na plátky nakrájenými rajčaty. Posypu nahrubo nastrouhaným sýrem a dám zapéct do trouby vyhřáté na 220° až 250° - až se sýr roztaví. A to je všechno - večeře ze zbytků za pár minut...
Žádné komentáře:
Okomentovat