neděle 25. února 2018

Miroslav Macek - Saturnin se vrací





Znovu se se setkáváme s protagonisty knížky Zdeňka Jirotky - Jířím Oulickým, jeho dědečkem, sluhou Saturninem, slečnou Barborou, doktorem Vlachem, tetou Kateřinou a jejím synem Miloušem. Ty doplňuje nový manžel tety Kateřiny - továrník František. A i tentokrát všichni prožíváají část léta u dědečka v jeho vile .
Příběh se tedy rozvíjí na v podstatě stejném konceptu jako ten původní. Je napsaný i celkem podobným stylem, ale co naplat - Jirotka je jen jeden. Kdybych měla shrnout výhrady - málo Saturnina, zakomponování známých vtipů nebo bonmotů, příliš mnoho obdivování slečny Barbory, neseděla mi postava Františka, trochu chyběl děj - spíš to jsou seskládané historky. Sice to nebylo vyložené zklamání, ale ani mne nijak nenadchla. Na druhou stranu neměla jsem problém knížku dočíst a občas se jsem se i bavila. Asi kdybych nesrovnávala s původní knížkou, byla bych méně kritická.


Anotace
Slavná humoristická kniha, která baví již několik generací čtenářů, pokračuje!"
Nevypočitatelný sluha Saturnin je zpět! A s ním i další oblíbení hrdinové - laskavý dědeček s novým psím kamarádem Neronem, nesnesitelná teta Kateřina a její poučná přísloví, rozmazlený Milouš i filozofující doktor Vlach. Jaká překvapení si pro všechny připravil Saturnin tentokrát? A co na to podnikavý strýc František, nový manžel tety Kateřiny? Zažijte další nepředvídatelné léto u dědečka!
Vydalo nakl. XYZ v r. 2017

Žádné komentáře:

Okomentovat