úterý 28. června 2016

Greenfield - nové černé čaje s příchutí

Greenfield je značka čaje, který se balí v Anglii a určený zejména pro ruský trh. Nicméně se tato značka prodává i u nás - lze na ni narazit buď v obchodech s ruskými potravinami nebo v prodejnách s čaji, popř. v e-shopech (prodává je např. firma Mix-tee). Pod touto značkou najdete zejména černé a zelené čaje, ať už čisté nebo ochucené (bylinkových a čistě ovocných čajů této značky znám jen pár), a to jak sypané, tak sáčkové čaje jednotlivě balené ve foliových přebalech (které mne jako sběratelku čajových přebalů samozřejmě zajímají především).
I Greenfield, stejně jako řada dalších značek, přišel v poslední době na trh s čaji v tzv. pyramidových sáčcích. Pyramidové sáčky obvykle obsahují celé čajové lístky a tvar sáčku jim umožňuje lépe se rozvinout, takže tento typ balení je takovým kompromisem mezi klasickými sáčky (do kterých se dává dost často čajový prach nebo drobné zlomky - schválně si zkuste nějaký ten sáček roztrhnout, co se z něj vysype) a sypaným čajem, který je samozřejmě kvalitnější. No a nedávno jsem narazila u této značky na 4 nové druhy - černé čaje s příchutí. Samozřejmě jsem neodolala a tři z nich jsem si koupila. Nejen že jsem chtěla další přebaly do sbírky, ale byla jsem i zvědavá, jak nové příchutě chutnají. Takže pokud jste zvědaví také, můžete číst dál, jaké že to byly...





Sicilský pomeranč

Složení: černý čaj, citronová a pomerančová kůra, okvětí měsíčku, šípky, pomerančová příchuť
Asi nejméně neobvyklá příchuť z této trojice. Nijak nepřekvapila, příchuť pomeranče není příliš výrazná, ale čaj má hezkou zlatavou barvu a chuť je příjemná.

Red crumble

Složení: černý čaj, skořice, brusinka, listy ostružiny, ananas, pomerančové květy, jablka, příchuť ovocný koláč
Tohle pro mne bylo hodně příjemné překvapení - čaj chutná i voní úplně, jako když si si člověk udělá crumble, i ten tón másla z drobenky jsem v něm cítila...

Golden kiwi

Složení: černý čaj, ananas, kiwi, citronová kůraa, bazalka, příchuť kiwi
Tahle příchuť je asi ze všech tří nejzvláštnější - pod názvem "zlaté kiwi" se totiž skrývá černý čaj s příchutí kiwi a bazalky. Já jsem měla bazalku spojenou spíš s italskou kuchyní než s čajem, takže jsem se téhle příchutě trochu bála. V čaji je skutečně cítit jak kiwi, tak bazalka a celkové vyznění bylo na první napití dost zvlástní. Vlastně jsem se nemohla rozhodnout, jestli mi ten čaj chutná nebo ne. Ale nakonec jsem se rozhodla, že není nejhorší, nicméně ze všech tří příchutí mi chutnal asi nejméně.


Všechny tři druhy jsem koupila ve firemní prodejně Mix-tee v nákupním centru Arkády na pražské Pankráci. Jsou balené v krabičkách po 20 sáčcích o obsahu 1,8 g a jedna krabička stojí tuším 84 Kč.

(A ta poslení nová příchuť, kterou jsem si nekoupila, je Mint&Chocolate. Jak mám ráda čokoládu, tak v čaji mi čokoládová příchuť vadí a vyhýbám se jí. Mátu taky nijak nemilují, takže koupi celé krabičky jsem neriskovala a přebal do sbírky si vyměnila s kamarádkou).

A co vy - vybrali byste si některou z příchutí?

(Zdroj prvního a posledního obrázku - internet)

Žádné komentáře:

Okomentovat