čtvrtek 17. listopadu 2016

Jogurtové lívanečky

Na jogurtové lívanečky je třeba jen pár surovin (které člověk má většinou doma) a jsou rychle hotové.
Takže ideální večeře, když ne dorazím domů z práce zrovna brzo. Už jsem je docela dlouho nedělala - ani ne tak proto, že chodím z práce brzo, ale spíš jsem na tehle recept pozapomněla (taky se vám to stává, že nějaké jídlo, které máte docela rádi, bez příčiny přestanete dělat?). No ale minulý týden jsem si na ně vzpomněla...
A pokud je neznáte a chtěli byste je zkusit - tady je recept



1 kelímek bílého jogurtu (150 g)
3/4 kelímku od jogurtu hrubé mouky
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
olej na smažení

Všechny suroviny smícháme v misce a pokud je těsto moc husté (záleží na použitém jogurtu a velikosti vejce), tak ho malinko naředíme mlékem (v nouzi i lze i trochou vody). Mělo by být o něco hustší než těsto na palačinky, ale ne zas moc. Jako variantu lze část mouky nahradit mletými ovesnými vločkami (já používám vločky z Lidlu). Ty na fotce jsou tedy jen z mouky (s vločkami by to na manžela bylo moc zdravé). A pak už jen v lívanečníku vytřeném olejem smažíme tenké lívanečky (my nemáme lívanečník, takže si pomáhám silikonovými tvořítky).
Podáváme s džemem (u nás to tentokrát byl domácí třešňový). Manžel si na ně někdy dává ještě šlehačku nebo se dají zdobit ušlehaným tvarohem či zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat