čtvrtek 10. listopadu 2016

Kuřecí játra s jablky

V průběhu týdne se mi hodí nápady na jednoduché a rychlé večeře, protože se mi nechce velkou část večera strávit u sporáku. A recept na kuřecí játra s jablky patří mezi ně. Teplá večeře, která nedá moc práce...




500 g kuřecích jater
1 jablko
1 malá cibule
kousek másla
2 lžíce oleje
sůl, pepř
Játra nakrájíme na větší kousky, jablko rozkrojíme za čtvrtky, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na plátky (asi 3 mm silné), cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka. V pánvi na kousku másla rychle orestujeme plátky jablek a odložíme je stranou. Na lžíci oleje orestujeme cibuli (až zesklovatí) a rovněž odložíme stranou. Do pánve dáme zbylý olej a na něm orestujeme játra - když se zatáhnou, přisypeme orestovanou cibuli, trochu podlijeme a chvíli před dokončením přidáme i orestované plátky jablek. Dochutíme solí a pepřem a ještě chvíli restujeme, aby se spojily chutě, jablka by ale neměla být úplně měkká.
Podáváme s tousty.

Žádné komentáře:

Okomentovat