pondělí 23. října 2017

Chalupa - letos skoro naposled

Na chalupu na Vysočině v zimě nejezdíme - než se v zimě kamenný, přes týden neobývaný dům uvede do provozu a hlavně vytopí, trvá to skoro den a pak už je vlastně čas jet domů. Takže vždycky na podzim zazimováváme - obvykle kolem Dušiček. Tentokrát nás to čeká příští týden, ale to už nebude na focení moc času. Tento týden nám ale podzim ještě dopřál krásnou sobotu (v neděli u nás od rána pršelo), tak jsme si užili zahrady i vycházky na houby.
A tohle je pár, letos asi posledních, chalupářských fotek.



Třešeň v podzimním kabátku

Sice zapadané listím, ale ještě statečně kvetou - petúnky v korytech

Poslední houbová úroda (tedy ty zelené houbičky jsme u kompostu, kde vyrostly, nechali, ale jinak jela sušička na plno a ještě zbylo do mrazáku)

Poslední úroda ze zahrádky - dýně, co nevím, která to je...

A na závěr ještě nedělní snídaňový jablečný koláč z jogurtového těsta. Protože jablečný moučník prostě k podzimu patří. A ke snídani zas patří můj kytičkový hrnek ještě po babičce...
Koláč jsem pekla v podstatě podle stejného receptu jako borůvkový koláč, na který je recept tady, jen jsem dala o kelímek méně mouky (takže těsto bylo řidší) a dala ho na menší plech (formát jen o malinko větší než A4, takže těsta byla větší vrstva). A jablka jsem doplnila samozřejmě skořicí a trochou rozinek.



Žádné komentáře:

Okomentovat