úterý 8. května 2018

Srbské žebírko

Znáte? Oblíbené jídlo, které bylo na většině restauračních jídelních lístů v "osmdesátkách" (míněna osmdesátá léta minulého století). Z jídelních lístků modernějších restaurací pak něja vymizelo a já ho neměla asi dvacet let. Moji mámu onehdá přepadla nostalgie a říkala, že by si srbské žebírko zase jednou dala. Tak jsme na základě vzpomínek a receptů pohledaných v hlubinách netu vytvořili tenhle oběd...
(Předem se omlouván za kvalitu fotek, ale je to focené mobilem a s ním mi fotky někdy vyjdou a jindy ne. Tentokrát je to ta druhá varianta)


Suroviny (4 porce)
4 plátky kotlety bez kosti (cca 600 g)
3 papriky (různé barvy)
1 cibule
3 rajčata
2 stroužky česneku
lžíce sádla
3 lžíce rajčatového pyré
sůl, pepř
Kotlety osolíme, opepříme a naklepeme. CIbuli nakrájíme na kostičky, papriku na proužky, rajčata na větši kousky. V kastrolu (který lze použít i do trouby) si rozpálíme sádlo, maso a něm opečeme a dáme stranou. Do kastrolu dáme všechnu zeleninu a orestujeme ji. Přidáme kotlety a dámepéct do trouby asi na 45 minut (na střední výkon). Zahustíme rajčatovým pyré a necháme ještě chvíli povařit, aby se odpařila přebytená šťáva. My jsme jako přílohu zvolili vařené brambory, ale asi by to stejně dobře mohlo být i s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat