sobota 12. května 2018

Zdravá snídaně - hruška a fíky

Zdravá snídaně je řada ovesných kaší, kterou jsem donedávna vůbec neznala - a to instantní ovesné kaše občas využívám jako rychlé jídlo v práci a ráda experimentuji s různými druhy i značkami. K této kaši jsem se dostala díky swapu Dobroty a dobrůtky a až pak jsem si na netu našla podrobnosti.
Výrobce o kaších uvádí toto "Zdravá snídaně od OBEZINu je produkt vyvinutý nutričními specialisty, který obsahuje vyváženou skladbu komponentu. Základní složka je jemně mletá ovesná kaše. Snídaně je dochucena výběrem ručně krájeného prémiového sušeného ovoce. Toto ovoce je nesířené". Prodávají se prostřednictvím stránek Obenzin, v lékarnách a ve zdravých výživách. K dostání jsou v celkem 12 příchutích, já vyzkoušela hruškovo-fíkovou.



Nejdřív jako obvykle základní údaje
Výrobce - Mesaverde s.r.o. pod značkou Obenzin
Koupeno - swap
Balení - 78 g
Cena - ?? (podle netu mezi 25 a 40 Kč)
Složení - ovesné vločky 48,8 g(bezlepkové), ovesné vločky Jumbo 13 g (bezlepkové), kokosový cukr 1,2 g, hruška 10g a fíky 5g.
Nutriční hodnoty (ve 100 g suché směsi) - 1587 kj, tuky - 5,7 g, sacharidy - 60,3 g, bílkoviny -10,8 g.


Kaše se připravuje stejně jako všechny ostatní kaše - zalije se 180 m horké vody (nebo mléka) a nechá se odstát. Já jsem použila vodu a přidala jsem jednu smetanu do kávy, která se mi bůhví jak ocitla v kanceláři. Trochu mě na kaši zaskočilo upozornění, že vzhledem k neupravovaným vločkám může být kaše mírně nahořklá a proti ji doporuřovali přisladit (což mi v kontextu toho, že v předchozí větě výrobce deklaruje, že kaše obsahuje kokosový cukr a má tak nízký glykemický index přišlo trochu zvláštní). Narozdíl od jiných kaší, které jsou baleny v sáčku, jsou tyto kaše baleny v kelímku. Myslela jsem si, že si kaši udělám přímo v něm, ale nakonec se mi to neosvěčilo - u dolní hrany kelímku šla kaše špatně rozmíchat, tak jsem ji nakonec překlopila do klasické misky.
Ve směsi je opravdu poměrně dost ovoce, hrušky byly v takových plátcích, že jsem si je ještě suché rozlámala (abych se do kaše líp rozmíchaly). Kaše po zamíchání nedělala hrudky a po předepsaném dvouminutovém odstátí byla skutečně hotová. Chuťově je trochu zvláštní, ale není přeslazená (a to jsem do ní podle doporuření na návodu přidala lžičku třitnového cukru) a je v ní dost ovoce, takže celkové vyznění není nejhorší a hodnotila bych ji jako průměrnou. Za plus považuji složení (jen vločky, nesířené ovoce a trocha kokosového cukru). Vzhledem k vyšší ceně si ji pravidelně kupovat nebudu, ale vzhledem k tomu, že se výrábí v hodně příchutích, z nichž některé mi přijdou zajímavé, tak možná ještě nějakou vyzkouším.

Hodnocení - 7/10



Žádné komentáře:

Okomentovat