sobota 30. června 2018

Balance - jogurtová smothie

Před rokem jsem tu psala o nápojích Bio BiFi drinkh Hollandia. Teď se na trhu objevily jako novinka jogurtové smoothie Balance od téhož výrobce. Zaujaly mne kombinancí ovoce a zeleniny, a tak jsem se rozhodla riskovat a koupit si na vyzkoušení rovnou všechny čtyři druhy, které se vyrábějí. Ani jsem nečekala na nějakou příhodnou slevovou akci (což se ukázalo jako chyba, protože tento týden se objevily v Bille za cenu o víc než třetinu nižší).



Nejdřív pár základních údajů
Výrobce - Hollandia
Koupeno - Billa
Balení - 230 g
Cena - 28,90

Banán, červená řepa, zázvor

Složení: mléko, ochucující složka 20 % (cukr, banány 35 %, banánová šťáva 22,4 %, šťáva z červené řepy 6,7 %, zázvorový krém 1,5 % (zázvor 55 %, cukr), zázvorový prášek 0,4 %, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma, koncentrát citrónové šťávy), mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus
Výživové hodnoty (ve 100 g) - 401 kJ, tuky 3,8 g, sacharidy 13 g, bílkoviny 3,3 g.
Chuť je nasládlá, převažuje v ní banán s mírným náznakem zázvoru. Řepu jsem v chuti necítila, ale nápoj po ní má růžovou barvu.


Dýně, maracuja, avokádo, konopné semínko

Složení: mléko, ochucující složka 20 % (cukr, dýňové pyré 33 %, maracujová šťáva 12,6 %, avokádové pyré 12 %, konopné semínko 2 %, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma, koncentrát citrónové šťávy), mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus
Výživové hodnoty (ve 100 g) - 412kJ, tuky 3,8 g, sacharidy 12 g, bílkoviny 3,4 g.
Tato příchuť má výraznou oranžovou barvu. Chutná především po maracuje, avokádo ani dýně v chuti patrné nejsou. Konopná semínka jsou znát v konzistenci, ale chuť neovlivňují. Ta je celkově poměrně dost nakyslá. Mně to nevadilo, přišlo mi to příjemně osvěžující, ale pokud si někdo na kyselé moc nepotrpí, tak by to pro něj mohlo být už příliš.


Jalbko, hruška, banán, špenát

Složení: mléko, ochucující složka 20 % (cukr, jablka 15 %, hruškové pyré 15 %, jablečná šťáva 13 %, banánové pyré 10 %, špenátové pyré 7 %, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma, barvící extrakt ze světlice barvířské a spiruliny, koncentrát citrónové šťávy),mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus
Výživové hodnoty (ve 100 g) - 394kJ, tuky 3,1 g, sacharidy 13 g, bílkoviny 3,2 g.
V chuti jsou nejvíc jsou patrné hrušky, celkově je mírně nakyslá. Konzistence není úplně hladká, jsou v ní cítit kousky dužiny hrušek.


Pomeranč, jalbko, banán

Složení: mléko, ovocná složka 20 % (cukr, jablka 20 %, pomerančová dužina 12 %, banánové pyré 10 %, pomerančová šťáva 9,3 %, jablečná šťáva 8,7 %, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma, koncentrát citrónové šťávy), mléčná bílkovina, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus
Výživové hodnoty (ve 100 g) - 393kJ, tuky 3,1 g, sacharidy 13 g, bílkoviny 3,2 g.
Trochu vybočuje z řad ostatních, protože neobsahuje žádnou zeleninovou složku. V chutí, která je taky lehce nakyslá, jednoznačně převažuje pomeranč, v konzistenci jsou malinko patrné kousky jablek.


Když jsem si tyhle nápoje označené názevem "smoothie" kupovala, čekala jsem poněkud hustší konzistenci. Tohle očekávání se nevyplnilo. Je to prostě jogurtový nápoj, byť tedy ve většině případů trochu neobvykle doplněný zeleninovou složkou (což podle mého výrobce inspirovalo k tomu, aby se tak trochu svezl na vlně oblíbenosti smoothies). Ale nápad s obohacením o zeleninovou složku je nepochybně zajimavý (byť v chuti nápojů většinou nakonec stejně převážilo ovoce). Míň zajimavá je cena - skoro 30 Kč se mi zdá už opravdu moc - za adekvátní bych považovala cenu kolem 20 Kč. Nicméně jednou za čas jako rychlou svačinku do ruky po něm jsem ochotná sáhnout i za tuto cenu. I díky jeho šikovnému balení - pod strhávacím hliníkovým víčkem je ještě jedno plastové s otvorem na pití, takže se dobře pije i v chůzi.

8/10

(Článek není sponzorován ani ovlivněn výrobcem - výrobky jsem si koupila sama v běžné obchodní síti)

Žádné komentáře:

Okomentovat