neděle 4. března 2018

Co jsem taky ochutnala 26

Únor je krátký měsíc, tak jsem byla zvědavá, kolik ochutnaných novinek se mi ve foťáku sejde. Nakonec jich není tak úplně málo, jak jsem se bála. Ale stejně bude únorový článek patřit k těm kratším. I tentokrát jsem většinu věcí, které jsem ochutnala, dostala (Brandnooz boxy, swap, dárky). Sama jsem si koupila jen jogurt a čokoládu...



Pralines Cake Edition - čokoládové kuličky s jahodovou náplní a příchutí tvarohového koláče (Maitre Truffout)

Koupeno - dárek. Balení - 148 g. Cena - ?? (podle netu kolem 50 Kč)
Na prvním místě je ve složení cukr a je to opravdu znát - bonbóny jsou strašlivě sladké. Čokolády obsahují pomálu, navíc je to taková ta úplně nejlevnější (32% kakaa). Vnitřní náplň je nějaká divná hmota, která rozhodně nechutná jako cheese cake, jen je sladká a divně se lepí na zuby. Ostatně podívejte se na fotku - jeden bonbón jsem přepůlila. Musím přiznat, že jsem ochutnala jen jeden kousek - zbytek jsem nechala k rozebrání v práci na stole. Podle netu se pod touto značkou dělají mraky čokoládových bonbónů a mne tahle zkušenost asi povede k tomu, abych k nim přistupovala velmi ostražitě (bonboniéry kupuju hlavně jako dárek a v tomto případě by mohlo jít o dar danajský)
1/10

Jogurt na piti hruškový (Mlékárna Kunín)

Koupeno - supermarket Řehák. Baleni - 300 g. Cena - 17 Kč
Jogurt má opravdu řidší konzistenci, takže lze diskutovat o tom, jestli je to ještě jogurt (jak tvrdí český popisek) nebo už jogurtový nápoj (jak je uvedeno ve slovenštině) . Každopádně je to šikovná svačina do ruky, k jejíž konzumaci není potřeba nic dalšího. Hrušková příchuť je docela patrná, jen je škoda, že je do ní přidaný kukuřičný škrob (zvlášť když jinak jogurt neobsahuje umělá aromata), což je na chuti trochu poznat.
6/10

Rýžový puding se skořicí a jablky (Amylon)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 40 g. Cena - 23,90 (doporučená)
Má jemnou konzistenci, obsahuje kousky jablek a chutná jablečnoskořicově (trochu výraznější mi v chuti přišla skořice). Zkoušela jsem ho teplý i studený a docela mi chutnal, je to zajímavá změna. Složení je OK - jen rýžový škrob, jablka a skořice (vše bio). Mínusem je cena - skoro 25 Kč mi přijde už moc (do 15 Kč by mi přišla celkem adekvátní s ohledem na bio původ surovin).
8/10

Hemp protein power s kešu (Zelená země)

Koupeno - swap. Balení - 40 g. Cena - ?? (podle netu kolem 40 Kč)
Raw tyčinka s 20% obsahem proteinu má sice dobré složení, ale nijak mimořádně mne nenadchla. Je poměrně tvrdá na ukousnutí a chuť je poněkud zvláštní, což dělá zřejmě konopný protein (protože ostatní suroviny - kakao, rozinky, slunečnicová semínka a kešu mi v jiných tyčinkách nevadí). Za tu cenu si ji znovu nekoupím.
6/10

Březová šťáva bio (Arax)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 0,3 l. Cena - 32 Kč (doporučená)
Zvláštní zajímavá chuť s nepříliš výraznou mátovou příchutí (nechci vědět, jak to chutná s kopřivou...). Vychlazená šťáva nebyla úplně špatná, ale asi nic, co bych musela mít znovu. Za plus považuji to, že kromě máty neobsahuje žádná dochucovadla, cukr a konzervanty.
6/10

Nature Cheeddar (Cathedral City)

Koupeno - dárek. Balení - 380 g. Cena - ???
Anglický tvrdý sýr s výraznou chutí. Moc dobrý na zobání k vínu. Navíc má šikovné balení s opakovaným zavíráním. Musím se mámy zeptat, kde ho koupila.
10/10

Fruttimo Pomeranč a grep

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 1 l Cena - 34,90 (doporučená)
Kombinace vody Aquila a džusu Granini (voda výrazně převažuje - ovocné šťávy je tam jen 12%) . Kombinace pomeranče a grepu byla příjemně hořkosladká a vychlazený mi opravdu chutnal. Ale od případné další koupě mne odrazuje hodně vysoká cena - za 35 korun dostanu koupit slušný 100% džus.
7/10

Dinosaurus - polomáčené sušenky (Lotus)

Koupeno - Brandnooz box. Balení - 37,5 g. Cena - ? (kolem 10 Kč)
Balení obsahuje dvě sušenky ve tvaru dinosaura polité po jedné straně mléčnou čokoládou. Vypadaly, že budou strašlivě sladké, ale nakonec to nebylo tak hrozné. Ale určitě to není věc, kterou bych si kupovala.
5/10

Belgian Dark with Himalayan Salt

Koupeno - Albert. Balení - 100g. Cena - 39,90
Limitovaná edice hořké čokolády (obsah kakaa 50 %), ve které jsou krystalky himalájské soli. Mně příjemně krémová čokoláda, která se hezky rozpouštěla na jazyku, s občasným slanýn akcentem chutnala moc (ostatně mám už doma druhou tabulku). Ale asi to není chuť, která by zaujala každého (syn třeba po ochutnání prohlásil, že je to odporné).
8/10

Čokoláda byla sladkou (tedy vlastně sladkoslanou) tečkou za přehlídkou toho, co se v únoru objevilo na mém talíři (myšleno samozřejmě obrazně, protože čokoládu ani jogurt z talíře fakt nejím). Nejvíc mne jednoznačně zaujal sýr Cheddar a čokoláda s himalájskou solí. A o propadáku měsíce nemusím přemýšlet ani chvilku - čokoládové kuličky s jahodovou náplní jsou naprosto jasné.
Zajímalo by mne, jestli jste některý z výrobků vyzkoušeli a s jakými dojmy. Třeba tu čokoládu se solí ...

Žádné komentáře:

Okomentovat