středa 28. března 2018

Pomalu pečené kuřecí paličky

Recept na pomalu pečené kuřecí paličky nás kdysi zaujal v časopise obchodního řetězce Albert (ve kterém kromě spousty reklam bývají občas i docel "příčetné" recepty). Vyzkoušeli jsme ho a výsledek nám docela chutnal. Jeho výhodou je to, že základní příprava trvá chvilku a pak už se to jen šoupne do trouby a není třeba se o to dál moc starat. Občas po něm sáhneme, když máme naplánovanou nějakou delší práci a hodí se, že nemusíme odbíhat k vaření.



Suroviny
(4 - 5 porcí)
asi 1,5 kg kuřecích paliček
100 ml sojové omáčky
3 lžíce třinového cukru
3 stroužky česneku (utřený)
300 g rajčatové omáčky pasata
300 g ostrého kečupu
pepř


Maso dobře omyjme, osušíme a dáme do pekáčku. Zbylé suroviny smícháme v misce a nalijeme přes maso. A pak už jen strčíme do trouby vyhřáté na 130°až 150°a necháme asi 3 hodiny péct (většinou pečeme asi hodinu přikryté, potom odkryjeme, aby se šťáva trochu odpařila a zhoustla). Podáváme s tousty (které jsem zapomněla naaranžovat k talíři při focení).

A závěrem připomínám, že pokud si chcete zasoutěžit, můžete se zúčastnit mé narozeninové soutěže - tady.

Žádné komentáře:

Okomentovat